Vecka 23

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Riktat Ultraljud

Japp, igår den 29/9 kl 13 var vi på riktat ultraljud på HS. Läkaren skulle kolla att hjärtat såg fint ut på bebisen då Johan är född med ett blåsljud på hjärtat! Han sa att allt såg jättebra ut:) Och han tittade även runt så att allt annat också såg bra ut! Han sa att bebben var perfekt;) *glad*... Det är så kul att se den röra på sig, vilken känsla det är, det är svårt att beskriva för folk som aldrig har sett sitt eget barn på ultraljud.. Men jag lovar, när den dagen kommer så kommer ni att gråta:)

Förövrigt så är allt kanon! Bebben sparkar på som bara den i magen;) Varje dag sparkar den, även det är en helt underbar känsla....


Mässa:=)

Den 2-4 oktober är det underbara barn mässan på Älvsjö mässan:) www.underbarabarn.com

Jag och Johan ska dit och kolla runt lite:=) Kanske även blir så att vi beställer våran vagn där;)*haha*

Om det är nån som vill följa med så hojta till! Det finns massor med aktiviteter för barn också...


Kramar

Barnvagn:=)

Denna barnvagn kommer vi att köpa senare:=) Vi var i sickla idag en snabbis då jag fixade mina ögonbryn där;) Och då gick vi in på lekia, så då passade vi på att klämma och känna på denna Crescent Classic:D

Och denna blir det:=) Exakt samma färg också...



bilder från ultraljudet:=)

            





                              

Ultraljud:)

Japp, idag klockan 09:00 var vi på Huddinge Sjukhus för att göra rutin ultraljudet.. Vi hade sån tur att det var en tjej som skulle utbilda sig till barnmorska med inriktning att göra ul!!! Så dels så titta vi jätte länge på bebisen, och sen så fick vi bilderna gratis:D *glad*... Hon förklara exakt vad allting hette och vart allting fanns:)... Den lill* bebisen for runt ordentligt i magen under tiden...

Bilder kommer att komma upp, men just nu så har vi inte kopplat in våran multi skrivare, så jag kan inte scanna in några bilder ännu!!

Sen var jag tydligen i V 19+0 idag så nu är beräknad förlossning den 2/2 2010....


Kramar

Bebisen:)

Jag har ju känt att den buffar omkring i magen ett par veckor nu, men då jag har moderkakan i framvägg så har jag dock varit osäker på om det är bebisen eller tarmar..

Men igår så hade jag handen på magen när jag låg i sängen, och då sparkar den till så jag känner det med handen:D.... Då vart jag överlycklig!!!

Ville bara dela med mig av det.....

Kramar

Titta och skratta igen:) på med ljud oxå


Titta och skratta:D Glöm inte ljudet


RSS 2.0